در سالهای گذشته محققان تلاش کردهاند تا با استفاده از مواد مختلف، بستهبندی زیست سازگاری را برای تقویت ماندگاری مواد غذایی در برابر عوامل بیماریزا و حمله قارچی تهیه کنند و در نهایت موفق شدند فیلمهای پلیمری خوراکی زیست تخریبپذیر را تولید کنند که میتواند در بستهبندی مواد غذایی استفاده شود. دلیل اصلی توجه روزافزون به این نوع از بستهبندیها، مشکلات مربوط به پلیمرهای مصنوعی است که از مواد نفتی تشکیل شدهاند که از لحاظ بهداشتی و محیطی مشکلات فراوانی دارند. کاربرد پلیمرهای زیستی روز به روز در صنایع مختلف در حال افزایش است، اما هنوز هم این پلیمرهای زیستی از نظر ویژگیهای حیاتی برای رعایت استانداردهای صنعتی، کمبود دارند. خواص فیزیکی بستهبندیهایی که از پلیمرهای زیستی تهیه شدهاند باید طوری باشد که در مقایسه با پلاستیکهای مصنوعی بر پایه نفتی مقرونبهصرفه تر باشند.
یکی از صنایع اصلی مصرف کننده پلی اتیلن ها، صنعت بسته بندی است و همچنین یکی از اصلی ترین انواع بسته بندی ها، بسته بندی های شرینک (shrink Packaging) هستند. با توجه به خواص برگشت پذیری فوق العاده، بخش اصلی فرمولاسیون فیلم های شرینک پلی اتیلن های سبک (Low Density Polyethylene-LDPE) هستند.
انسان ها از آغاز تاریخ کوشیده اند. با هر ابزاری (حتی جنگ و خونریزی) این مایحتاج اولیه خود را تامین کند. لیکن در گذر زمان شیوه تامین آب و غذا شکل دیگری که پایه گذار تجارت می باشند به خود گرفت.
ضرر بسته بندی پلاستیکی
طبق نتایج به دست آمده از تحقیق و بررسی روی تعداد زیادی از خانم ها، بسته بندی پلاستیکی مواد غذایی باعث نازایی در زنان می شود. بر اساس این گزارش، مصرف برخی غذاها در بسته بندی پلاستیکی روی سلامت زنان تاثیر اساسی دارد و نازایی، یائسگی زودرس و آسیب های احتمالی به بدن را در پی دارد.
بسته بندی پلاستیکی برای محیط زیست هم آسیب های زیادی دارد و تعداد زیادی از پرندگان به دلیل گیر افتادن داخل کیسه های پلاستیکی، دیگر نمی توانند پرواز کنند یا به دلیل پایه نفتی بودن، بعد از وارد شدن به آب و خاک مواد شیمیایی به آن وارد می کنند.
پلاستیک ها درشت مولکول های آلی هستند که به وسیله پلیمر شدن تراکمی، تخمیر زیستی یا فرآیندهای مشابه و ترکیباتی با مولکول های با وزن کم یا جایگزینی شیمیایی درشت مولکول های طبیعی به دست می آیند.
مواد یا ترکیبات دیگری نیز ممکن است به این ترکیبات درشت مولکول افزوده شوند. پلاستیک ها با فن آوری های تبدیلی استاندارد مانند اکستروژن، قالب گیری دمشی، قالب گیری ریخته گری و.. به دست می آیند.
از ویژگی های بارز پلاستیک ها سبکی وزن، قدرت پوشش دهی و تکیه پذیری زیاد عایق کاری گرمایی خوب، بی اثر بودن در برابر مواد شیمیایی و قیمت نسبتا ارزان است که باعث مصرف روزافزون آنها در صنایع بسته بندی شده است.

یکی از اهداف اصلی ترکیب پلیمرها در فیلم های چند لایه حفظ کیفیت مواد غذایی و جلوگیری از تبادل رطوبت و اکسیژن است.
بر اساس ویژگی های مذکور در این مقاله، پلی الفین ها موادی پرکاربرد در این صنعت محسوب می شوند. این مواد دارای مزایای فرایندپذیری، عدم نفوذ رطوبت، خواص حرارتی و مکانیکی مطلوب هستند.
تعداد صفحات : 17